Leden van de jury van de Crickboom Competitie

Philippe koch – viool

Philippe Koch komt uit een grote familie van muzikanten en studeerde in Luik. Vervolgens perfectioneerde hij zijn vaardigheden bij Masters C.Ferras, P.Amoyal en A.Grumiaux. Als concertmeester van het Luxembourg Philharmonic Orchestra streeft hij ook een carrière als solist na in Europa, Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika, waardoor hij kan spelen onder begeleiding van talrijke orkesten en kan samenwerken met gerenommeerde dirigenten als P. Jaervi, E. Krivine, Y. Ahronovich, A.Dmitriev, en om te spelen in prestigieuze zalen (Berlin Philharmonies, Brussel, Luxemburg, P.Casals Hall Tokyo, Centre of Arts Seoul...) Gepassioneerd door kamermuziek, onderzoekt hij de diversiteit ervan binnen de Trio Koch, met zijn dochter Laurence (viool) en zijn zoon Jean-Philippe (piano), het Trio Grumiaux en het Louvigny kwartet. Vioolprofessor aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, hij geeft ook masterclasses in België, Frankrijk, Luxemburg, Japan, Korea en is regelmatig jurylid in verschillende internationale competities (Reine Elisabeth, Ysaye, Vieuxtemps, Grumiaux…); geïnteresseerd in dirigeren, werd hij ook uitgenodigd om verschillende ensembles te dirigeren. Zijn discografie (meer dan 35 cd's variërend van Mozart tot Bussotti) heeft verschillende prestigieuze onderscheidingen ontvangen in de internationale vakpers (2 Diapasons d’Or, Choc-Monde de la Musique, Répertoire, Pizzicato...).
 
 

 

 
 

Shirly Laub – viool

Shirly Laub studeerde in Brussel in de klas van Clemens Quatacker en perfectioneerde haar vaardigheden vervolgens bij Wiktor Liberman en Philippe Hirshhorn in Utrecht. Ze behaalde de titel van Young Soloist van de Franstalige publieke radiogemeenschappen en werd een Juventus-laureaat, een onderscheiding toegekend door de Raad van Europa. Zijn indrukwekkende discografie omvat talrijke opnames als kamermuzikant en viooldirigent voor de publieke omroepen Musiq3, Klara, France Musique, Radio Suisse Romande, Radio Canada, RAI en BBC. In 2001 sloot ze zich aan bij het Silk Road Ensemble in New York, waardoor ze samen met Yo Yo Ma over de hele wereld kon optreden. Als soloviool van het Royal Philharmonic Orchestra in Londen tussen 1998 en 2005 wordt Shirly Laub regelmatig uitgenodigd als konzertmeister door de belangrijkste symfonieorkesten van België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Spanje en Korea. Als kamermuzikant speelt ze, voornamelijk met Oxalys en het strijktrio TrioFenix, op prestigieuze locaties als het Concertgebouw in Amsterdam, het Konzerthaus in Berlijn, de Wigmore Hall in Londen en de Library of Congress in Washington. Shirly Laub is lid van de jury van grote vioolwedstrijden, zoals de Koningin Elisabethwedstrijd en is sinds 2003 vioolprofessor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

KATI SEBESTYEN – VIOol

Kati Sebestyén, geboren in Hongarije, is voormalig vioolprofessor aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar ze decennialang hoofd van de strijkerssectie was. Ook ex - “buitengewoon leraar” aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. In 2005 was ze lid van de artistieke commissie van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool. Ze gaf ook les aan het Brabants Conservatorium, en tegenwoordig is ze hoogleraar viool aan het Prins Claus Conservatorium – Hanzehogeschool in Groningen, Nederland.
Ze wordt regelmatig uitgenodigd als jurylid of om masterclasses te geven: Mozarteum Salzburg; Universiteit van Rouaan; Hannover-Goslar; CIM Morges; Universiteit van Noord-Carolina; Rejkjavik Conservatorium; Franz Liszt Academie Boedapest; Carl Nielsen Academie Odense; Instituto Superior de Veracruz Mexico; enz.
Als solovioliste of kamermuzikant heeft ze opgetreden in recitals of opnames in de meeste Europese landen, maar ook in de VS. Ze was lid van het Haydn Quartet, viooldirigent van het Sebastian Strings Chamber Orchestra en stichtend lid van het Contrasts Ensemble. Met deze sets heeft ze verschillende cd's geproduceerd voor EMS en elders.
Ze heeft talloze cultureel-muzikale onderscheidingen ontvangen in verschillende Europese landen.

OLIVIER GIOT – VIOOL

Olivier Giot toonde al op jonge leeftijd zijn enthousiasme voor muziek, wat voor hem niet alleen een beroep werd, maar vooral een passie waar hij niet zonder kon. Op 5 ½-jarige leeftijd begon hij met het leren van muziektheorie, op 6 ½-jarige leeftijd oefende hij viool en op 7 ½-jarige leeftijd piano aan de Muziekacademie van Bouillon (provincie Luxemburg). Hij voltooide deze academische opleiding op jonge leeftijd, op 11-jarige leeftijd, en raakte enthousiast over alle genres waarin hij altijd uitblonk: viool, piano, muziektheorie, kamermuziek, orkest, improvisatie, jazz, ...) . Al vroeg ontwikkelde hij echter een voorkeur voor het werken in orkesten en kamermuziek. Hij voltooide zijn muzikale opleiding aan het conservatorium van Luik en behaalde de eerste prijs en een hoger viooldiploma in de klas van de heer Richard PIETA. Tegelijkertijd perfectioneerde en diversifieerde hij zijn opleiding in masterclasses bij: de heer Olivier CHARLIER, professor viool aan het Conservatoire Supérieur de Paris (1997) de heer Franco GULLI (1998) de heer M. BEZVERKHNY aan het Conservatorium van Gent Muziek (jaar 1999-2000) Zijn professionele carrière begon al in 2000 met een engagement als assistent-vioolleraar in de klas van de heer Richard PIETA aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, tot 2012. Van 2001 tot februari 2009 was hij eerste solist - leider van de tweede violen in het Limburgs Symfonie Orkest in MAASTRICHT (Nederland). Sinds februari 2009 is hij solosolist en leider van de eerste violen van het ROYAL PHILHARMONIC ORCHESTRA OF LUIK (O.P.L.). Momenteel is de heer Giot eerste vioolsolist en assistent-concertmeester bij het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, waar hij zijn kamermuziekambities voortzet.
Olivier Laublin - Photographe

Anne-Sylvie primo – VIOOL

De regisseur van de "Académie des Beaux-Arts de Verviers", Anne-Sylvie Primo uit Luik, begon op driejarige leeftijd met viool spelen. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, waar ze eerste prijzen behaalde in muziektheorie, viool en kamermuziek. Ze behaalde een licentie en een opleiding viool, die ze vervolledigde met een opleiding “concertproductie en artiestenmanagement”. Daarnaast heeft ze als artistiek agent gewerkt voor verschillende groepen met verschillende muziekstijlen, van jazz tot wereldmuziek, waaronder klassieke muziek en rock. Ze is ook artistiek directeur van de vzw ‘Musique Chambrée’, met als hoofddoel het promoten van artiesten van alle pluimage, en de oprichtster en eerste viool van het ensemble ‘Darius’, waarmee ze speelt op verschillende evenementen waar muziek is de focus een bijzondere plek.